2 Μαΐ 2023

ΥΠΕΡΒΟΡΕΙΟΙ - Η ΥΠΕΡΒΟΡΕΑ - ΟΙ ΠΕΛΑΣΓΟΙ ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΒΟΡΕΑ



⚡️Οι Ευρωπαίοι προέρχονται από τους Αιγαίους Πελασγούς Πρωτοέλληνες, από τον λαμπρότερο πολιτισμό που έφτιαξε ο άνθρωπος ως τώρα αλλά αυτό δεν το ανέχεται
ο εγωισμός τους :

 


🔥 Πελασγοί: Το Δυναμικότερο γένος στην ιστορία

Για τα υπόλοιπα επεισόδια της αξιόλογης έρευνας πατήστε : ΕΔΩ




Οι Υπερβόρειοι καθοδηγούσαν τους Έλληνες (5ος αιώνας π.Χ.)




Οι Υπερβόρειοι καθοδηγούσαν τους Έλληνες. Καθοδηγούσαν τον Πυθαγόρα, ο οποίος ήταν ο θιασώτης της φιλοσοφίας και της σχολής των Πυθαγόρειων

Ήταν μία φυλή ανθρώπων οι οποίοι ζούσαν στην περιοχή που οι πρόγονοί μας ονόμαζαν Υπερβόρεια. Οι Υπερβόρειοι είχαν συνεχή επικοινωνία με τους Έλληνες και μάλιστα μιλούσαν και την ίδια γλώσσα. (Βλ. το video)

Η διαφορά ανάμεσα στους Υπερβόρειους και τους Έλληνες της αρχαιότητας ήταν ότι οι Υπερβόρειοι ήταν κάτοχοι υψηλής τεχνολογίας, αφού ταξίδευαν ταχύτατα και είχαν όπλα με απίστευτες δυνάμεις ενώ οι αρχαίοι Έλληνες δεν είχαν στην κατοχή τους τέτοιες τεχνολογίες. Ωστόσο οι αρχαίοι μας σώζουν μαρτυρίες και περιγραφές που μας μιλούν για αυτούς.

Οι Υπερβόρειοι μιλούσαν Ελληνικά αφού σύμφωνα με τον Διόδωρο Σικελιώτη : «Έχειν δε τους Υπερβορείους τίνα διάλεκτον, και προς τους Έλληνες οικειότατα διακείσθα...». Μη ξεχνάμε ότι οι τοπικοί Ήρωες που προστάτευαν τους Δελφούς είχαν τα ελληνικά ονόματα Φύλακος και Αυτόνοος. Με ποιο τρόπο όμως ταξίδευαν οι Υπερβόρειοι για να καταφτάσουν στην Ελλάδα ; Σύμφωνα με τον Πίνδαρο «Την θαυμαστήν οδόν την άγουσαν εις τας πανηγύρεις των Υπερβορείων ούτε πεζός, ούτε δια πλοίων ερχόμενος θα δυνηθείς να εύρεις...». Δηλαδή δεν θα μπορέσουμε να βρούμε τρόπο να πάμε στην Υπερβόρεια γιατί πολύ απλά δεν έχουμε την τεχνολογία - ή τουλάχιστον δεν την είχαν οι Έλληνες την εποχή του Πίνδαρου.

Οι Υπερβόρειοι διέφεραν σε σχέση με τους Έλληνες επίσης στη φυσική κατάσταση και υγεία. Ο Πίνδαρος μας λέει τα εξής : «Ούτε ασθένειαι ούτε το απάισιον γήρας προσβάλλουν την ιερά ταύτην γενεάν, χωρίς δε πόνον και μακράν των μαχών ζουν... Εις των ευτυχών τούτων ανθρώπων το έθνος ήλθε άλλοτε της Δανάης ο υιός (ο Περσέας)». Οι Υπερβόρειοι λοιπόν ζούσαν περισσότερο από τους Έλληνες και δεν είχαν ασθένειες αλλά ήταν κανονικοί άνθρωποι που διέφεραν ως προς το τεχνολογικό επίπεδο σε σχέση με τους Έλληνες της αρχαιότητας.

Μας εξηγεί ο Πίνδαρος : «Υπάρχει μια φυλή ανθρώπων,(και) μια φυλή θεών. Έχουν και οι δύο πνοή ζωής από μια μόνο μητέρα. Χωριστές όμως δυνάμεις μας κρατάνε μοιρασμένους και η μία είναι το τίποτε, ενώ η άλλη έχει τον ορειχάλκινο ουρανό για σίγουρη ακρόπολη. Και όμως έχουμε κάποια ομοιότητα σε μεγάλη ευφυΐα και δύναμη, με τους αθάνατους, κι ας μην ξέρουμε τι θα μας φέρει η μέρα...».

Τι σχέσεις είχαν οι Υπερβόρειοι με τους Έλληνες ; Καταρχάς τους προστάτευαν και έπειτα τους καθοδηγούσαν. Το καλύτερο παράδειγμα είναι η αναφορές του Αυτόνοου και του Φύλακου που θεωρούσαν στους Δελφούς ως τοπικούς "ήρωες", οι οποίοι κυνηγούσαν κάθε εχθρό όπως έγινε με τους Πέρσες και αργότερα με τους Γαλάτες. Πέρα από αυτό το παράδειγμα υπάρχει κάποιο πρόσωπο το οποίο είχε επαφές με Υπερβόρειους : ο ιδρυτής της Ελληνική Φιλοσοφίας, ο Πυθαγόρας, ήταν μαθητής των Υπερβόρειων, συγκεκριμένα του Υπερβόρειου Άβαρι.

"Αποδείξεις δε αυτού είναι ότι σε αγώνα αφού σηκώθηκε, έδειξε το μηρό του χρυσό και τον Άβαρι τον Υπερβόρειο φιλοξενούσε και πήρε από αυτόν ένα ακόντιο (βέλος) με το οποίο αυτός ταξίδευε μέσα στον αιθέρα". Ποιος ήταν ο Άβαρις ; Ο Άβαρις ο Υπερβόρειος ήταν ο Δάσκαλος του Πυθαγόρα του οποίου είχε δωρίσει, με βάση την μυθολογία, ένα βέλος με το οποίο μπορούσε να "διαβεί τα αδιάβατα". Οι Υπερβόρειοι όπως φαίνεται ξεκάθαρα δεν είχαν υπερφυσικές δυνάμεις, αλλά ταξίδευαν με άρματα και άλλα συστήματα που δηλώνουν τεχνολογική ανωτερότητα.

Μας εξηγεί ο Ιάμβλιχος πως ο Άβαρις (αυτός που δεν έχει βάρος, από το α-βάρος, ο οποίος πετούσε) χάρισε στον Πυθαγόρα ένα βέλος το οποίο κρατούσε όταν βγήκε από το ιερό. Αυτό θα ήταν χρήσιμο για τον Πυθαγόρα ώστε να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες που θα του συνέβαιναν κατά τις περιπλανήσεις του. Πάνω σε αυτό το βέλος ιππεύοντας, θα μπορούσε να "διαβεί τα αδιάβατα".

Ο Ιάμβλιχος μας λέει επίσης ότι "Αιθεροβάτης είναι το επίθετο του Άβαρι, γιατί σε αυτόν δωρήθηκε ακόντιο από τον Υπερβόρειο Απόλλωνα". Βλέπουμε λοιπόν ότι οι Υπερβόρειοι συγκατοικούσαν με τους Έλληνες και τους έδιναν δώρα τα οποία θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως εργαλεία υψηλής τεχνολογίας.

Αφού λοιπόν οι Έλληνες είχαν την καθοδήγηση των Υπερβόρειων, είναι λογικό να είναι και τόσο ανεπτυγμένοι τεχνολογικά, οι Έλληνες σε σχέση με τους υπόλοιπους λαούς του κόσμου και τις βαρβαρικές φυλές.  [Βούλα Λαμπροπούλου, Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αθηνών - πηγή]


Το γιατί ασχολούμαστε με τους Υπερβόρειους, οι οποίοι διαχειρίζονταν υψηλή τεχνολογία και παράλληλα, τον τότε παγκόσμιο πλούτο σε χρυσό, θα το συζητάμε από εδώ και μπρος διεξοδικά...