21 Μαΐ 2023

Όσο ψηφίζει ο κόσμος, τόσο συντηρείται το σύστημα...




Όσο αυξάνεται η συμμετοχή, τόσο περισσότερο νομιμοποιείται το σύστημα, αφού αποδέχεσαι το στημένο της διαδικασίας, τη φύση του πολιτεύματος, τους νόμους κι ΟΛΑ τα υπόλοιπα…

Η αποχή είναι απο-νομιμοποίηση του συστήματος κ βαθύτατη πολιτική πράξη, η οποία εξελικτικά μπορεί ενδεχομένως ( όχι από μόνη της ) να βοηθήσει στην αλλαγή του πολιτεύματος.

Όσο ψηφίζει ο κόσμος, τόσο συντηρείται το σύστημα


Προσοχή, πρέπει να ξέρετε πως μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση και με ποσοστό κάτω από 50%, κάτι που εξαρτάται από το ποσοστό που θα λάβουν τα μικρά κόμματα που θα μείνουν εκτός Βουλής.

Όσοι περισσότεροι προστρέξουν στα μικρά κόμματα και τα ψηφίσουν, τόσο λιγότερο ποσοστό θέλει το πρώτο κόμμα για να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Όσο ανεβαίνει το ποσοστό των σχηματισμών που μένουν εκτός Βουλής, τόσο μικρότερο ποσοστό θέλει ο πρώτος για να σχηματίσει κυβέρνηση.


Για παράδειγμα:

Εάν τα κόμματα που θα μείνουν εκτός Βουλής λάβουν ποσοστό όλα μαζί γύρω στο 6%, το πρώτο κόμμα για να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση θα πρέπει να πάρει περίπου 38,5%, που με τον παλιό νόμο για να υπάρχει αυτοδυναμία θα έπρεπε να λάβει πάνω από 50%.

Εάν τα εκτός Βουλής κόμματα έχουν γύρω στο 8% (όπως είχε συμβεί στις τελευταίες εκλογές του 2019), το πρώτο κόμμα για να σχηματίσει κυβέρνηση θα πρέπει να λάβει τουλάχιστον 37,9%.

Εάν τα εκτός Βουλής κόμματα έχουν ποσοστό 10% τότε το πρώτο κόμμα για να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση θα πρέπει να λάβει 37,5%.

Εάν τα εκτός βουλής κόμματα λάβουν 15% όλα μαζί, τότε για με σχηματίσει αυτοδυναμία το πρώτο κόμμα θα θέλει μονάχα λίγα % για την αυτοδυναμία.

Αυτό που μπορεί να χαλάσει αυτή την αναλογία είναι η αποχή που εκεί το ποσοστά του πρώτου για την αυτοδυναμία πάλι πρέπει να είναι αυξημένα.

Φανταστείτε το κάτι σαν ζυγαριά. Από την μια έχουμε τα μικρά κόμματα και από την άλλη την αποχή.

Από αυτή την ζυγαριά εξαρτάται η αυτοδυναμία του πρώτου
-Κ. Βαθιώτης


Όταν φθάνεις στο σημείο να καθορίζεις την ζωή σου και την επιβίωση σου βάση μιας προσχεδιασμένης και μεθοδευμένης  εκλογικής αναμέτρησης έξωθεν, να είσαι σίγουρος ότι βρίσκεσαι λίγο πριν τον Πάτο.

Στον πανικό που βρίσκεσαι πιάνεσαι από την κάθε τυχαία εκλογική σανίδα που εμφανίζεται στο πέλαγο. Θα την πιάσεις την σανίδα, θα πατήσεις πάνω σε καμιά δεκαριά κεφάλια άλλων ναυαγών και θα νομίζεις ότι σώθηκες. Αυτή την φορά οι εντολείς αμόλησαν πάλι πολλές σανίδες στο πέλαγο Ελλάδα για να είναι σίγουροι ότι για να επιβιώσεις από το ναυάγιο θα πιαστείς από κάπου...

👋 Χαιρετίσματα στον Πάτο, λοιπόν...